Konvertera FB2-böcker till TXT-format. Konvertera en FB2-fil till ett Microsoft Word-dokument Ladda ner ett program för att konvertera pdf till fb2

För dig som fan av att läsa e-böcker, det finns många format som är utformade specifikt för läsning på mobila enheter som borde vara bekanta. Du kanske också har hört talas om FB2-formatet? FB2 är ett bokrepresentationsformat i XML-format och skapat i Ryssland. I det här formatet beskrivs varje element med sina egna taggar. Det som gör detta format bekvämt för många användare är att det stöds av många mobila plattformar, vilket innebär att det kan användas för att läsa böcker på dessa plattformar. Det är bra eftersom det består av taggar och kan ritas i enlighet med renderingen av detta format på olika enheter. Formatet innehåller även beskrivande textformateringstaggar som fetstil, teckenstorlek, understrykningar osv.

Hur man konverterar PDF till FB2

Varför vår onlinekonverterare till FB2-format?

Det finns många typer av omvandlare till FB2-formatet på Internet, men vad gör vår omvandlare unik och varför användare ska välja det. Nedan har vi presenterat en lista över fördelar med vår online PDF till FB2-konverterare som varje e-boksläsare bör tänka på när de väljer:

• Vår FB2-konverterare har inga begränsningar för storleken på dokumentet som ska konverteras.
  • Vår omvandlare är helt gratis och kräver inga ytterligare installationer eller konton.
  • Hela konverteringsprocessen sker på våra dedikerade servrar och kräver inga användarresurser.

Följ stegen nedan för att konvertera dina PDF-filer till FB2

• Besök vår hemsida och välj menyn "Till FB2-format"
  • Du kan ladda ner filen från disk eller från en annan internetresurs
  • Efter att ha laddat dokumentet startar omvandlaren automatiskt
  • Beroende på storleken på ditt PDF-dokument eller annat format kan konverteringen ta från några sekunder till flera minuter
  • När konverteringen är klar kommer dokumentet automatiskt att sparas på användarens disk i webbläsaren.
  • Upprepa stegen om du vill konvertera fler dokument

Fb2-omvandlaren stöder många funktioner samtidigt som den är enkel att använda. Gränssnittet är mycket välorganiserat. Ett bra alternativ för både tillfällig användning och ständigt arbete med personliga elektroniska bibliotek.

• Plattform: Windows XP, 7, 8, 10
  • Språk: ryska
  • Licens: fri
  • Format: fb2, ePub, PDF, doc, txt, mobi, rtf, lrf, DjVu

FB2 Converter 2016

Att organisera ett bra elektroniskt bibliotek kommer inte att vara möjligt utan en bra formatkonverterare. FB2 Converter fungerar med de flesta kända format: fb2, DjVu, PDF, ePub, doc, txt, mobi, rtf, lrf. Programmet är också lämpligt för omvänd konvertering till fb2. För framgångsrik konvertering, ladda bara ner och installera programmet.

Om du har en nätverksanslutning stöder programmet tillgång till de största elektroniska onlinebiblioteken. En bok du just laddat ner kan omedelbart konverteras till önskat format utan problem.

Design och funktionalitet

Den intuitiva designen av kontrollerna gör att du enkelt och snabbt kan utföra nödvändiga operationer. Mindre funktioner ingår i toppmenyn. På huvudskärmen finns bara ett område för att lägga till filer och en meny för att välja ett resultat. Möjlighet till masskonvertering tillhandahålls. För att göra detta måste du välja katalogen med nödvändiga filer och målkatalogen.

För dig som fan av att läsa e-böcker, det finns många format som är utformade specifikt för läsning på mobila enheter som borde vara bekanta. Du kanske också har hört talas om FB2-formatet? FB2 är ett bokrepresentationsformat i XML-format och skapat i Ryssland. I det här formatet beskrivs varje element med sina egna taggar. Det som gör detta format bekvämt för många användare är att det stöds av många mobila plattformar, vilket innebär att det kan användas för att läsa böcker på dessa plattformar. Det är bra eftersom det består av taggar och kan ritas i enlighet med renderingen av detta format på olika enheter. Formatet innehåller även beskrivande textformateringstaggar som fetstil, teckenstorlek, understrykningar osv.

Hur man konverterar PDF till FB2

Varför vår onlinekonverterare till FB2-format?

Det finns många typer av omvandlare till FB2-formatet på Internet, men vad gör vår omvandlare unik och varför användare ska välja det. Nedan har vi presenterat en lista över fördelar med vår online PDF till FB2-konverterare som varje e-boksläsare bör tänka på när de väljer:

• Vår FB2-konverterare har inga begränsningar för storleken på dokumentet som ska konverteras.
  • Vår omvandlare är helt gratis och kräver inga ytterligare installationer eller konton.
  • Hela konverteringsprocessen sker på våra dedikerade servrar och kräver inga användarresurser.

Följ stegen nedan för att konvertera dina PDF-filer till FB2

• Besök vår hemsida och välj menyn "Till FB2-format"
  • Du kan ladda ner filen från disk eller från en annan internetresurs
  • Efter att ha laddat dokumentet startar omvandlaren automatiskt
  • Beroende på storleken på ditt PDF-dokument eller annat format kan konverteringen ta från några sekunder till flera minuter
  • När konverteringen är klar kommer dokumentet automatiskt att sparas på användarens disk i webbläsaren.
  • Upprepa stegen om du vill konvertera fler dokument

FB2 är ett populärt format för lagring av e-böcker. Applikationer för att visa sådana dokument är för det mesta plattformsoberoende, tillgängliga på både stationära och mobila operativsystem. Egentligen är efterfrågan på detta format dikterad av överflöd av program som inte bara är avsedda för att se det (mer information nedan).

FB2-formatet är extremt bekvämt att läsa, både på en stor datorskärm och på de mycket mindre displayerna på smartphones eller surfplattor. Och ändå, ibland behöver användare konvertera en FB2-fil till ett Microsoft Word-dokument, oavsett om det är den äldre DOC eller DOCX som ersatte den. Vi kommer att berätta hur du gör detta i den här artikeln.

Som det visar sig är det inte så lätt att hitta ett lämpligt program för att konvertera FB2 till Word. Det finns ganska många av dem, men de flesta av dem är antingen helt enkelt värdelösa eller till och med osäkra. Och om vissa omvandlare helt enkelt inte kan klara av uppgiften, kommer andra också att förorena din dator eller bärbara dator med en massa onödig programvara från ett välkänt inhemskt företag, så ivriga att haka på alla på dess tjänster.

Eftersom allt inte är så enkelt med omvandlarprogram, skulle det vara mycket bättre att kringgå denna metod helt och hållet, särskilt eftersom det inte är den enda. Om du känner till ett bra program som kan användas för att konvertera FB2 till DOC eller DOCX, skriv om det i kommentarerna.

Använda onlineresurser för konvertering

På de oändliga vidderna av Internet finns det ganska många resurser med vilka du kan konvertera ett format till ett annat. Vissa av dem låter dig konvertera FB2 till Word. För att du inte ska behöva söka efter en lämplig sajt under lång tid, hittade vi den, eller snarare de, åt dig. Allt du behöver göra är att välja den som du gillar bäst.

Låt oss titta på onlinekonverteringsprocessen med hjälp av Convertio-resursen som ett exempel.

1. Ladda upp ett dokument i FB2-format till webbplatsen. För att göra detta erbjuder denna onlineomvandlare flera metoder:

• Ange sökvägen till mappen på din dator;
  • Ladda upp en fil från Dropbox eller Google Drive molnlagring;
  • Ange en länk till dokumentet på Internet.

Notera: Om du inte är registrerad på denna sida kan den maximala filstorleken som kan laddas upp inte överstiga 100 MB. I de flesta fall räcker det faktiskt.

2. Se till att FB2 är valt i det första fönstret med formatet, i det andra väljer du lämpligt format för Word-textdokumentet som du vill ta emot till slut. Detta kan vara DOC eller DOCX.

3. Nu kan du konvertera filen, klicka bara på den röda virtuella knappen "Konvertera".

4. Ladda ner den konverterade filen till din dator genom att klicka på den gröna knappen "Ladda ner", eller spara den till molnlagring.

Nu kan du öppna den sparade filen i Microsoft Word, dock kommer all text med största sannolikhet att skrivas tillsammans. Därför måste du justera formateringen. För större bekvämlighet rekommenderar vi att du placerar två fönster bredvid varandra på skärmen – en FB2-läsare och en Word-läsare – och sedan börjar dela upp texten i fragment, stycken osv. Våra instruktioner hjälper dig att hantera denna uppgift.

Några knep för att arbeta med FB2-formatet

FB2-formatet är ett slags XML-dokument som har mycket gemensamt med vanlig HTML. Den senare kan förresten öppnas inte bara i en webbläsare eller en specialiserad redaktör, utan också i Microsoft Word. Genom att veta detta kan du ganska enkelt konvertera FB2 till Word.

1. Öppna mappen med FB2-dokumentet som du vill konvertera.

2. Vänsterklicka på den en gång och byt namn på den, eller snarare ändra det angivna formatet från FB2 till HTML. Bekräfta dina avsikter genom att klicka "Ja" i ett popup-fönster.

Notera: Om du inte kan ändra filtillägget och bara kan byta namn på det, följ dessa steg:

3. Öppna nu det omdöpta HTML-dokumentet. Det kommer att visas i en webbläsarflik.

4. Markera sidinnehåll genom att klicka "CTRL+A", och kopiera den med hjälp av tangenterna "CTRL+C".

Notera: Vissa webbläsare kopierar inte text från sådana sidor. Om du stöter på ett liknande problem öppnar du helt enkelt HTML-filen i en annan webbläsare.

5. Hela innehållet i FB2-dokumentet, närmare bestämt HTML, finns nu på klippbordet, varifrån du kan (även behöver) klistra in det i Word.

Starta MS Word och klicka "CTRL+V" för att klistra in kopierad text.

Till skillnad från den tidigare metoden (onlineomvandlare), bevaras textuppdelningen i stycken om du konverterar FB2 till HTML och sedan infogar den i Word. Och ändå, om det behövs, kan du alltid ändra textformateringen manuellt, vilket gör texten mer läsbar.

Öppna FB2 i Word direkt

Metoderna som beskrivs ovan har vissa nackdelar:

• textformateringen kan ändras under konverteringen;
  • bilder, tabeller och andra grafiska data som kan finnas i en sådan fil kommer att gå förlorade;
  • Taggar kan dyka upp i den konverterade filen, lyckligtvis är de lätta att ta bort.

Att öppna FB2 i Word direkt är inte utan dess nackdelar, men denna metod är faktiskt den enklaste och mest bekväma.

1. Öppna Microsoft Word och välj kommandot i det "Öppna andra dokument"(om de senaste filerna du arbetat med visas, vilket är relevant för de senaste versionerna av programmet) eller gå till menyn "Fil" och tryck "Öppen" där.

2. Välj i Utforskarfönstret som öppnas "Alla filer" och ange sökvägen till dokumentet i FB2-format. Klicka på den och klicka på öppna.

3. Filen öppnas i ett nytt fönster i skyddad vy. Om du behöver ändra det, klicka på knappen "Tillåt redigering".

Du kan lära dig mer om vad Protected View-läge är och hur du inaktiverar den begränsade funktionen hos ett dokument i vår artikel.

Notera: XML-element som ingår i FB2-filen kommer att tas bort

Således öppnade vi ett FB2-dokument i Word. Allt som återstår är att arbeta med formateringen och vid behov (mest troligt ja), ta bort taggar från den. För att göra detta, tryck på tangenterna "CTRL+ALT+X".

1. Gå till menyn "Fil" och välj ett lag "Spara som".

2. Välj DOCX-tillägget i rullgardinsmenyn under raden med filnamnet. Om det behövs kan du även byta namn på dokumentet.

3. Ange sökvägen för att spara och klicka "Spara".

Det är allt, nu vet du hur du kan konvertera en FB2-fil till ett Word-dokument. Välj den metod som passar dig. Förresten, omvänd konvertering är också möjlig, det vill säga ett DOC- eller DOCX-dokument kan konverteras till FB2. Hur man gör detta beskrivs i vårt material.

Ibland är det nödvändigt att konvertera en bok eller ett dokument från ett format till ett annat. Till exempel om du inte har ett program på din dator som läser detta format, eller om din läsare bara läser ett begränsat antal format. I det här fallet hjälper e-bok- och dokumentkonverterare. Det finns omvandlare gjorda i form av internettjänster (de kräver ingen installation på en PC) och omvandlarprogram som måste installeras på en dator. Jag uppmärksammar dig på en katalog med olika omvandlare.

Uppkopplad -omvandlare (kräver inte installation på en dator)

Allt de är gratis.

• Sorotokin. Konverterarfb2 Ochfb2.zip Vepub .
  • Oleksandr Tymosjenko. Konverterarfb2 Ochfb2.zip Vepub.
  • 2epub. Konverterardoc, odt, fb2, html, rtf, txt, pdf (text) och andra formati epub, fb2, lit, lrf, mobi.
  • OnlineConvert. Konverterarepub, lrf, mobi, html till formatfb2, ltf, mobi, epub, lit, pdf.
  • Gratis online filkonverterare. Nästan universalomvandlare; konverterardoc, docx, xls, xlsx, ppt, pptx Vpdf; textpdf VText; doc, docx, rtf, html och andra format ifb2; Bilder Vpdf osv .
  • Konvertera fil online. Konverterarpdf, fb2, html VText; Text Vpdf, fb2; html Vfb2; doc, docx, rtf Vfb2 Ochpdf; bmp, jpg, gif, png Vpdf .
  • Go4Convert. Nästan universell; konverterar filformat doc, fb2, epub, htm/html, odt och andra till format epub, pdf, fb2, doc, htm/html och andra.

Konverterprogram ( kräver installation på en dator)

Fri. För att komma till omvandlarens webbplats, klicka på dess namn (det är markerat i blått).

• LordKiRon. Konverterarfb2 Vepub. En knapp. Bara förWindows.
  • Converter av Mikhail Sharonov. Konverterarfb2 Vlrf. En knapp. Bara förWindows.
  • Kaliber. Ett mycket kraftfullt program som låter dig konvertera fb2/epub/html/mobi/odt och många andra format i fb2/epub/mobi/lrf/doc och andra format. Det finns versioner för Windows, Linux, Mac OS X. Det låter dig också läsa e-böcker i de flesta format, skapa samlingar, ladda ner nyheter från Internet och konvertera dem till e-böcker.
  • fbtools plugin för OpenOffice/NeoOffice, lämplig för konverteringdoc, rtf, txt, odt, html Vfb2 .
  • Htmldocs2fb2. Konverterarhtml Vfb2, doc Vfb2). Bara förWindows XP/Vista/7.
  • EPUBGen. Konverterardoc, fb2, rtf Vepub . Bara förMacOS X.
  • Alla till FB2 och FB2Any . Konverteratxt, html, doc Vfb2; fb2 Vtxt, rtf, lit, rb.
  • DjVu till PDF. Bara förWindows.
  • pd4ml omvandlare. Konverterardjvu Vpdf. Det finns versioner förWindows, Linux, MacOS X.
Gillade du artikeln? Dela det
Topp